Iosif-Logo

O nouă dezvoltare a fost adăugată la Shanghai, China. Se află între orașul vechi și noul cartier financiar și se evidențiază indiferent de unde îl priviți. Una dintre cele mai proeminente structuri este centrul de artă și cultură, care este plasat în centrul dezvoltării. Proiectarea sa a fost o colaborare între Heatherwick Studio și Foster + Partners.

Întreaga dezvoltare acoperă 420.000 de metri pătrați de spațiu și include, pe lângă centrul de artă, două turnuri înalte de 180 de metri, un hotel tip boutique și o varietate de spații comerciale de lux. Scopul a fost de a proiecta și construi un complex multifuncțional care poate încorpora o varietate de spații și funcții. A fost conceput pentru a găzdui spații de expoziție, spații pentru evenimente, precum și un loc de spectacol despre care arhitecții spun că a fost inspirat de scenele deschise ale teatrelor tradiționale chinezești.

Cele două turnuri au fost proiectate pentru a încorpora spații de birouri, precum și un hotel de tip boutique. Centrul de artă este structurat pe trei niveluri și include o varietate de spații de adunare, galerii și zone de expoziție, inclusiv unul pe acoperiș. Designul său este atrăgător și unic. Arhitecții au dorit să se distanțeze de tendința Chinei de a copia modele din întreaga lume și au dorit, în schimb, să inspire dorința de unicitate.

Fațada clădirii este proiectată să semene cu un voal în mișcare sau cu un set de perdele care se înfășoară în jurul structurii. Se adaptează la utilizarea în schimbare a spațiilor de construcție și încadrează vederile în moduri interesante. Fațada este construită ca o serie de tuburi de bronz dispuse într-un model paralel, în mai multe straturi suprapuse.

Proiectul a început în 2013 și, după patru ani de dezvoltare, centrul este acum finalizat. A devenit un nou punct de reper pentru oraș datorită poziției sale, precum și aspectului său izbitor, care contrastează cu clădirile vecine din secolul al XIX-lea. Arhitecții s-au asigurat că îi permit și amestecul, astfel încât să mențină aceleași proporții și înălțime în raport cu structurile existente.

crossmenu