Iosif-Logo

Accentul pentru Vardastudio Architects & Designers este de a face din fiecare proiect un răspuns direct la condițiile sale de mediu, astfel încât, atunci când practica a început să lucreze la această reședință neobișnuită din Paphos, Cipru, ei au dat tot ce au putut.

Casa oferă un spațiu total de locuit de 384 de metri pătrați, organizat pe trei niveluri. Cel mai interesant aspect al proiectului este faptul că situl este un deal abrupt, iar casa este pe jumătate îngropată în pantă, folosind solul ca izolație.

Având în vedere locația, modul în care spațiile sunt organizate nu este tocmai convențional. Intrarea este la nivelul superior și există un garaj pe acoperiș. Dar toate aceste detalii vin ca răspunsuri la natura neobișnuită a mediului înconjurător.

Bucătăria, camera de zi și spațiul de luat masa au acces la o piscină și o terasă. Acestea au pereți din sticlă din podea până în tavan și ferestre care surprind priveliștile fascinante ale mării, iar decorul general este simplu și foarte eficient pentru a sublinia ceea ce contează cu adevărat.

Bucătăria albă este un spațiu proaspăt, curat și pur, iar pereții din sticlă subliniază luminozitatea generală a spațiului, lăsând lumina și priveliștile să devină parte a interiorului.

Spațiile secundare, cum ar fi spațiile de depozitare și băile sunt situate în cele mai adânci părți ale planului pe fiecare dintre cele trei niveluri. Acest lucru permite zonelor sociale și dormitoarelor să beneficieze de expunerea superbă la vederi panoramice.

Etajul al doilea găzduiește trei dormitoare, toate cu acces la balcoane, în timp ce dormitorul principal este situat la al treilea nivel. Etajul inferior se deschide spre o curte frumoasă.

O serie de verande în consolă se întind de la casă spre mare. Bucătăria are acces la o zonă de luat masa în aer liber, iar principalele spații sociale au uși glisante din sticlă care le leagă de piscină și terasă.

Garajul de pe acoperiș este înfășurat în jaluzele verticale care îi permit să rămână deschis, dar și să se mențină în siguranță. Priveliștile sunt superbe chiar și de aici.

crossmenu