Iosif-Logo

Luxul modern și un spațiu de locuit compact s-ar putea să nu sune ca și cum ar putea coexista, dar acest apartament modern și extrem de funcțional din Sever do Vouga, Portugalia exemplifică modul în care cineva poate fi spațiu redus, dar cu stil și funcție ridicat. Arhitectul Paolo Martins a proiectat un apartament elegant, dar confortabil, care ocupă doar 46 de metri pătrați, valorificând la maximum lumina și spațiul disponibil.
Culorile neutre contrastele în întuneric și lumină fac ca designul să fie sofisticat.

Situată în podul unei clădiri din anii 1970, o parte a clădirii are o lumină mai bună și un balcon. Martins a profitat la maximum de acest aranjament mutând zona principală de locuit în partea mai însorită a estului apartamentului. Acest lucru i-a permis, de asemenea, să folosească balconul mai eficient, având-l atașat la zona socială a spațiului. În plus față de lumina naturală abundentă, designul folosește nu numai iluminare standard, cum ar fi peste masa de masă, ci și lumini ascunse plasate strategic, precum cele din partea superioară a peretelui bucătăriei.

Una dintre principalele preocupări în orice spațiu mic de locuit este depozitarea, iar acest design oferă spațiu abundent pentru ascunderea obiectelor, păstrând în același timp un aspect minimalist. Partea superioară a unității de bucătărie include un raft care poate afișa obiecte, precum și depozita cărți, coșuri sau cutii. O altă cheie a aspectului modern și elegant este absența șireturilor și accesoriilor, cu excepția câtorva accente utilizate strategic. Aici, o singură sculptură Eames House Bird de la Vitra îmbracă zona de living.

Tratamentele voluminoase dar semi-transparente ale ferestrelor ajută la atenuarea aspectului, precum și a luminii puternice provenite din expunerea estică. Contrastele de culoare ajută la definirea diferitelor spații fără a le împărți fizic. Dulapurile de culoare gri închis au linii curate și feronerie minimă, care contrastează cu setul de mese alb. Este diferit de zona de living de culoare cafenie, definită de covor.

Griul închis al dulapului de bucătărie urmează prin restul spațiului din ceea ce a fost conceput ca o cutie în interiorul apartamentului. La fel ca bucătăria, acest element de design ajută la distingerea celorlalte zone ale apartamentului, inclusiv la baie. În mod similar, pereții albi din tot apartamentul ajută la menținerea unei senzații aerisite, chiar dacă spațiul este mic. Designul dormitorului permite o vedere a zonei de relaxare de pe hol din sufragerie, păstrând în același timp patul afară din vedere.

Partea orientată spre vest a apartamentului este ocupată de dormitorul lung și îngust. Unitatea centrală de tip „cutie” gri oferă, de asemenea, o continuitate a designului în tot apartamentul și servește drept perete de accent în dormitor. Spațiul limitat aici necesită un minim de accente de decor, iar masca cu pene folosită domină peretele. Un perete scurt de dulapuri, lipsit de feronerie, este evidențiat de plafoanele încastrate, care oferă și lumină suplimentară.

Pentru a maximiza fluxul spațiului, designul lui Martins folosește o ușă rulantă în stil hambar, care are un aspect minimalist. Acest lucru funcționează bine într-un spațiu în care o ușă tradițională ar ocupa prea mult spațiu sau ar fi deranjantă și în care o ușă de buzunar nu este posibilă. Mai mult, ușa și feroneria sa expusă sunt un element minunat de design.

Secțiunea centrală a spațiului, definită de caseta gri închis, conține toate instalațiile sanitare și lucrările interioare ale apartamentului. Aici puteți vedea cum se deschide ușa din hol în baia modernă. Deoarece este o unitate închisă în mijlocul apartamentului, nu există lumină naturală, astfel încât designerul a profitat la maximum de acest lucru creând o baie întunecată și sofisticată. Iluminarea bine amplasată, inclusiv în spatele anumitor elemente de baie, oferă lumină ambientală care face spațiul mai primitor și mai ușor de navigat.

În mod potrivit, baia are corpuri unghiulare moderne și cabină de duș din sticlă. Pereții interiori au același gri închis ca exteriorul, care funcționează cu conceptul de spații definite și creează un fundal întunecat pentru baia minimalistă.

Iosif-Logo
Calitatea construcției și o zonă liniștită, pentru siguranța familiei tale.
Articole recente
Apartament mic portughez cu stil mare
crossmenu