Iosif-Logo

Una dintre cele mai bune locații pentru o reședință este pe un deal. De acolo sus puteți admira întregul peisaj care vi se dezvăluie în toată splendoarea și splendoarea sa. Fie că alegeți această locație pentru casa dvs. de vacanță sau pentru reședința permanentă, nu contează cu adevărat atâta timp cât designul și arhitectura acesteia îmbrățișează frumusețea prezentă peste tot. Aceste 15 case au înțeles cu siguranță.

Cabane în Austria de Viereck Architects

Finalizată în 2013, această cabană montană rafinată reușește să surprindă panorama minunată a Stiriei superioare, în Austria, datorită ferestrelor și deschiderilor sale imense. Acesta a fost un proiect al Viereck Architects. De fapt, există mai multe cabane în această zonă, toate construite de aceeași echipă.

Toate au fost construite pe vârful creastei muntelui pentru a oferi priveliști uimitoare la 360 de grade. Cabanele par să plutească deasupra peisajului datorită designului în consolă. Au terase spațioase și ferestre mari și au fost construite folosind materiale naturale. Cabanele folosesc energie geotermală.
The Till House de WMR Arquitectos

Priveliștile sunt cea mai importantă caracteristică în cazul casei Till, o casă de weekend contemporană situată în Chile. Locația este îndepărtată, iar accesul la plajă se face prin cărări dificile. Dar acest lucru se adaugă doar frumuseții acestui adăpost, permițându-i să fie refugiul perfect.

Atmosfera din interior este liniștită și relaxantă. Pereții din sticlă cu înălțime completă învelesc spațiile interioare, expunându-le la priveliști. Partea din spate a casei este adăpostită de faleză și pădure, în timp ce consolele din față deasupra dealului abrupt pe care se află. Proiectul a fost dezvoltat de WMR Arquitectos.

The Hillside House by Shands Studio
Aceasta este o reședință situată în San Anselmo, California. A fost finalizat în 2013 de Shands Studio și are un design care se concentrează în principal pe stabilirea unei relații strânse cu peisajul. Stejarii prezenți pe amplasament în momentul construcției au fost păstrați și integrați în proiect. În mod similar, zidurile de piatră vechi de 100 de ani au fost păstrate ca o modalitate de a menține vie istoria sitului și casa de oaspeți originală de vară care l-a ocupat.

Spațiile de locuit interioare oferă acces direct la exterior într-o tranziție lină și fără probleme. Casa este compusă din două volume mari care formează o formă de L construită în jurul copacilor și zidurilor de piatră. Designul general este durabil, nivelul superior utilizând strategii de încălzire și răcire pasive.
The Golden View Residence de la Workshop AD

Situată în Anchorage, Alaska, Golden View Residence este o structură modernă înconjurată de o pădure de conifere. Proiectul dezvoltat de Workshop AD a inclus reproiectarea și finalizarea unei case parțial construite. Reședința este cocoțată deasupra peisajului și construită pe o platformă care se întinde pe deal, într-un mod similar cu casele tradiționale din copaci.

Pentru spațiile interioare și exterioare au fost utilizate materiale precum panouri de nuc, piatră naturală și beton. Acestea permit casei să se simtă mai aproape de împrejurimile sale și să se integreze în mod natural în peisajul din Alaska.

Casa 115 de Miquel Angel Lacomba
Casa 115 este o reședință contemporană cu vedere la valea superbă care încadrează golful Saint Vicenc. A fost proiectat și construit de arhitectul Miquel Angel Lacomba și este situat în Mallorca, Spania. Fiind înconjurată de un peisaj stâncos și de o vegetație luxuriantă, casa oferă vederi spectaculoase.

Cele mai uimitoare priveliști pot fi savurate din dormitoarele situate la primul etaj. Au ferestre cu înălțime completă și se conectează la zonele sociale de la nivelul inferior într-un mod flexibil și natural. Tranziția fără probleme între spațiile de locuit interioare și terasele deschise a fost un element important în proiect.
Vila Escarpa de Mario Martins

La proiectarea acestei uimitoare reședințe contemporane, arhitectul Mario Martins a trebuit să facă față unei serii de dificultăți. Casa este situată pe un site foarte abrupt din Luz, Portugalia. Una dintre condițiile impuse de autoritățile locale a fost ca casa să fie construită pe un spațiu ocupat de o clădire existentă.

Acest lucru i-a condus pe clienți și pe arhitect în vârful unei pante foarte abrupte expuse vânturilor, dar cu vederi uluitoare. Casa are un volum orizontal transparent, plasat deasupra unei structuri de beton. Acest lucru creează impresia unei case plutind deasupra peisajului.

House Dornbirn de k_m architektur

Este posibil ca site-ul pe care se află această casă să nu fie la fel de abrupt ca altele, dar acest lucru nu minimizează în niciun fel frumusețea vederilor pe care le oferă. House Dornbirn este situată în Austria și a fost proiectată de k_m architektur.

Este o casă unifamilială, cu vederi superbe la lacul Constance, Rhinevalley și munții Vorarlberg. Este înconjurat de o pajiște verde și a fost construit folosind materiale naturale precum cupru, sticlă, lemn și beton. Intrarea se află pe volumul superior, care conține și dormitoarele și un studio.

Etajul superior are o surplombă care adăpostește un balcon, locul perfect pentru a vă bucura de priveliști.

Casa încorporată de arhitecții Holodeck
Proiectarea acestei case a fost foarte influențată de zona înconjurătoare și de structurile prezente acolo. Topografia și vederile au jucat, de asemenea, un rol important în determinarea structurii generale a casei.

Clădirea a fost construită de arhitecții Holodeck de-a lungul unei pante și stabilește un dialog strâns cu peisajul. Casa a fost parțial încastrată în pantă și acest lucru a permis arhitecților să includă terase pe fiecare nivel. Fiecare cameră a casei oferă vederi magnifice asupra văii și a munților din apropiere.
Casa parcării de către arhitecți anonimi

Aceasta este o reședință situată în Los Angeles, California, care a fost finalizată în 2013 de Anonymous Architects. Proiectul a început cu un teren liber pe o pantă foarte abruptă situată aproape de stradă. Pentru a profita la maximum de site-ul, echipa a decis să amplaseze carport pe acoperișul casei.

Intrarea este plasată și pe acoperiș, iar spațiile interioare sunt sub acest nivel. Acoperișul funcționează ca un birou spațios și de aici sus priveliștile sunt uimitoare. Situl abrupt a prezentat o serie de provocări pentru echipă, dar, în același timp, a redus cantitatea de fundație necesară pentru proiect.
Reședința Mill Valley Hillside de către McGlashan Architecture

Această structură uriașă este o reședință concepută pentru trei generații. Proiectul a fost dezvoltat de McGlashan Architecture și împarte spațiile de locuit în două volume principale care împart același acoperiș. Copiii, părinții și bunicii pot, de asemenea, să trăiască împreună pașnic aici, fiind aproape unii de alții și bucurându-se împreună de peisajul frumos.

Restricțiile de construcție au impus ca a doua unitate să fie mai mică decât prima și să împartă spațiu cu aceasta. Răspunsul arhitecților a fost să construiască o extensie pe trei niveluri care să rămână conectată la celălalt volum fără a obstrucționa priveliștile sau a limita spațiul exterior util.

Casa Corallo de PAZ Arquitectura

PAZ Arquitectura a finalizat această reședință în 2011. Poate fi găsită în Santa Rosalia, Guatemala pe un loc înconjurat de o pădure densă. Proiectul a început cu dorința de a păstra copacii existenți de pe site și de a-i interacționa cu spațiile de locuit.

Casa se află pe un deal și are un plan de etaj deschis, fără coloane și cu o diversitate de niveluri de etaj care urmează topografia site-ului. Ambele fațade sunt realizate din sticlă și acest lucru stabilește o legătură puternică între spațiile interioare și exterioare. Betonul este principalul material utilizat pentru structură. Este combinat cu lemn pentru un aspect rustic și organic.
Casa Flotanta de Benjamin Garcia Saxe Architecture

Aceasta este o casă mică în comparație cu altele pe care le-am văzut până acum. Se întinde pe o suprafață de 300 de metri pătrați și se află în Costa Rica. A fost finalizat în 2013 de Benjamin Garcia Saxe Architecture. Clienții și-au dorit o casă de vacanță pe coasta Pacificului, iar site-ul pe care l-au găsit se afla pe o pantă foarte abruptă, care permitea doar vedere la ocean din porțiunea superioară-mijlocie.
Așadar, când arhitecților li s-a prezentat acest proiect, au decis imediat să profite de toate aceste elemente. Ideea lor inițială era să sculpteze panta pentru a se potrivi cu casa acolo, dar a ajuns să facă exact opusul. Designul final permite peisajului să rămână sub casă, în timp ce acesta plutește deasupra peisajului.
Casa Hillside de GASS Architecture Studios

Hillside House este situată pe versanții Munților Helderberg din Africa de Sud și este încadrată de podgorii și vederi panoramice. Într-o mulțime de moduri, aceasta este o interpretare modernă a unei ferme tradiționale. Doar două din cele trei niveluri sunt vizibile din curtea din față și casa se extinde pe măsură ce avansați.

Pereții din piatră de granit au fost construiți folosind resursele găsite la fața locului. Unul dintre ele încorporează ușa din față, oferind să dea indicii despre ceea ce se află în spatele ei. După intrarea în casă, o fereastră imensă prezintă curtea interioară și priveliștile uimitoare ale peisajului din jur. Acesta a fost un proiect al Gass Architecture Studios.

The Forest House de Espacio EMA

Situată în munții Mazamitla din Mexic, Forest House este un refugiu de vis cocoțat pe o pantă abruptă înconjurată de o pădure de pini. Arhitecții și designerii Espacio EMA au dorit ca casa să arate ca și cum ar fi o parte a peisajului și au folosit pietrele de pe site în favoarea lor.

Casa este împărțită în două volume principale. Un spațiu cu înălțime dublă oferă acces la toate celelalte zone. Nivelul solului conține trei dormitoare, în timp ce celelalte două sunt amplasate la nivelul superior. Spațiile de locuit sunt plasate într-o cutie de lemn cocoțată deasupra peisajului și cu elemente de design similare cu cele caracteristice caselor din copaci.

The Kentfield Hillside Residence de Turnbull Griffin Haelsloop Architects
Unul dintre principalele obiective la proiectarea reședinței Kentfield Hillside a fost să-i permită acest lucru angajați-vă cu dealul ondulat și pentru a surprinde priveliștile munților din apropiere și ale golfului San Francisco. Reședința este situată în Kentfield, California și a fost proiectată de Turnbull Griffin Haelsloop Architects.

Au proiectat un perete curbat care urmărește contururile dealului și ancorează casa de locul abrupt. Acoperișul verde permite clădirii să se amestece și să comunice mai bine cu peisajul. Proiectul a fost finalizat în 2010 și a fost proiectat cu caracteristici durabile și ecologice, cum ar fi acoperișul verde, panourile solare, sistemele de încălzire și răcire pasive și alte astfel de caracteristici concepute pentru a sublinia relația strânsă a casei cu frumosul teren care o înconjoară.

crossmenu